2019-12-12

Storleksguide

Vilken storlek skall jag ha när jag beställer recovery boots?

Vi har sammanställt den viktigaste informationen och tipsen så att du kan hitta rätt storlek innan du beställer dina recovery boots från oss.

Våra recovery boots finns i två olika storlekar som passar de flesta. För att bedöma vilken storlek som är bäst för dig rekommenderar vi att du mäter. Att välja en storlek utifrån din längd är ett felaktigt sätt.

För att mäta korrekt är allt du behöver en måttband. Du mäter från ljumsken till hälen. Följande video visar dig det bästa sättet att göra detta.

Storleksöverblick

XL: Är innersömmen (ljumsken till hälen) mellan 82-88cm är det denna storlek du skall ha.

XXL: Är innersömmen (ljumsken till hälen) 89cm och längre är det denna storlek som passar dig bäst.

Hur ska bootsen sitta?

Generellt sett måste bootsen dras upp mot ljumsken så högt som möjligt. Endast tåspetsen (inte hela tårna!) Ska sticka ut. På detta sätt kan du se till att hela benen drar nytta av bootsen. Är du orolig för att storlek XL är för stort för dig?

Vår erfarenhet visar att personer som är minst 165 cm långa ska kunna använda XL-bootsen. Visst är passformen inte perfekt, men den kommer att funka bra. Vi rekommenderar dock inte bootsen för dem under 158 cm. Om din benomkrets också är relativt liten kan du behöva arbeta med ett relativt högt tryck.

Recovery trousers

ONE SIZE – Passar dig som har en längd på mellan 160-205 cm.

Besök webbshoppen

sv Swedish
X
0
OptimalRecovery